Sant Miquel de Palau Sabaldòria

Terme: Vilafant (Alt Empordà)
 

Localització/accés: Darrera la bòbila de Vilafant, a prop d'un meandre del riu Manol. Accés fàcil.

 

Característiques d’interès: Una sola nau, absis trapezoïdal desplaçat cap a l’esquerra, 0pus spicatum que domina tot l’edifici, arc i volta de ferradura quasi inapreciable (són quasi de mig punt). Nau dividida en tres trams sense coberta tot i que sembla clar que era de volta reforçada amb dos arcs torals lleugerament ultrapassats.

 

Època: S. VIII-IX-X

 

Estil: Transició al Romànic.

 

Estat de conservació: Ruïna.

 

Accions que caldria dur a terme: Cal una actuació ràpida. És de les que tenen tots els números de desaparèixer en pocs anys tot i que darrerament l'ajuntament de Vilafant està portant a terme diferents actuacions arqueològiques i de restauració del conjunt de Palau sabaldòria.

 


A Vilafant, al marge esquerre del riu Manol, en un meandre d'aquest s'alça l'església de Sant Miquel que forma part del conjunt de restes de Palau Sabaldòria juntament al Mas Palol (s. XVI) i un castell medieval. Només s'aguanten part dels murs alguns dels quals  han estat apuntalats amb paret de totxana, la resta (volta, arcs...) s'intueixen. De fet sencer només queda una finestreta sobre la porta principal d'un sol biaix i una segona porta amb arc de mig punt ultrapassat.

      Un petit homenatge al gran Deulofeu